Grattis morbror!

Ja igår var vi ju och hämta nya soffan XD den e as skön att sitta i! älskar den<3  Vi köpte 4 filmer i går också så i natt som var så gick vi och la oss klockan 2 tror jag, för vi kolla på 2 av filmerna!


idag så har vi vart till min morbror som fyller 29år idag!  sen har vi bara fixat lite här hemma! och snart kommer Lule och Erika hit! Så nu har jag fixat lite morötter och gurka och lite dip :) hihi sen kunde jag ju inte låta bli att köpa lite skumtomtar och julmust :) hihi så i kväll när dom kommer blir de nog film och de!  Ja juste, vi köpte en JULKINKA  i går XD så idag till middan så fixa vi den och så åt vi macka med julskinka och senap  idag :)  såååå gott!!!!       haha fy fan vi kommer dö här hemma :P de e as varm :o  Vi har gjort en brasa och jag har tänt 27 ljus bara i köket och vardagsrummet :O och så kommer de 2 personer till och gör de lite varmare :P hahah ojoj!    sen har jag tänt ljus ute också! haha gör de så ljust som möjligt så jag ser om de kommer nått spöke hit i kväll/natt som tex SVÄRFAR :P
Aja nu måste jag nog gå!  =)
Hörs kanske lite senare!

Nu blir det fredagsmys!

När älsklingen kommer hem så ska vi åka in till Norrtälje och hämta vår nya soffa som har kommit =D
Sen blir det handla lite! och jag vill in på rusta och blomsterlandet ja massor av affärer :P hehe
Sen blir de väl handla nån godmidda och massa godis :) Ska nog försöka hyra nån läskig film också :O så vi kan sitta i den nya soffan och äta lite gott och kolla läskig film och bara mysa med massa ljus! Det är ju HALLOWEEN :O fy så läskigt :O fast hit kommer de nog inga spöken och knackar på inte :) De e ju tur de.. fy.. 
Fast de skulle vara om svärfar kom hit  och hämnas på oss ikväll för att vi gick dit i påskas utkläda till häxor :P (a)   Hahah

Min bebis


BEBISEN

Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

 Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen “på riktigt”, istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små “skutt” i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.
Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.


DU

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.

Magen

Okej, nu kommer lite bilder på min mage =)

Ni får se bilder från vecka 12 till vecka 23!


Vecka 12



Vecka 14



Vecka 16


Vecka 17


Vecka 18



Vecka 19



Vecka 20



Vecka 21




Vecka 23





Så =)

Nu har jag visat upp min fina mage!  Hihi
Och ja jag fick bristningar jätte tidigt i gravititeten :/ Menmen sånt man får ta när man e gravid!

Ingen rubrik

Ja i onsdags var vi ju med mormor in till Norrtälje!
Så nu kommer lite bilder!

Gammelmormor och gammelmorfars grav som vi la nya buketter & granris på!




När vi kom hem från Norrtälje åkte jag me hem till Mormor & Morfar och gosa lite me kissungen och stora katten :)





Lilla kattungen har blivit sååå stor :)





Och så klart ska hon ju leka med mitt mobilsmycke :) hehe

Onsdag = Bonde söker fru :P

Hej alla!
Ja som ni vet så e jag ju hos mor och far!
Så jag kan tyvärr inte lägga in några bilder på magen eller nånting förens jag kommer hem igen på torsdag kväll! :/ Glömde ju sladden till mobilen!!! :/ 

Idag (Onsdag)
vid halv 10 åkte jag, Petra och mormor och hennes två systrar in till Norrtälje för att handla lite och lägga smycke på graven! De blev jätte fint där! Bilder kommer in senare!
Sen var jag hem till mormor och morfar och åt lite nyponsoppa =D Goooott!!!
Hämta lilla syster också på fritids halv 4 och då vart man ju inte så populär eftersom hon ville ham 4 :O
Så nu sitter en arg 8 - åring i soffan och jag här och hundarna här brevid mig i sängen :P 
Snart kommer älsklingen hit också<3 då blir de göra midda till oss tre eftersom mamma och pappa jobbar!
När pappi kommer hem ska vi åka IGEN till norrtälje och handla :P hahah jaja!  Senare ikväll så blir de nog lungt och kolla bussar och lite sånt tills i morgon och sitta i soffan och kolla på  bonde söker fru :D
Stackars mamma som missar de :)


??

Idag  har jag gått med vår lillbrud i magen 22 fulla veckor och 1 dag!

Det är inte mycket kvar nu!
55% av graviditeten är av klarad =)  
Det är bara 124 dagar kvar tills vi har vår lillbrud är här hos oss <3

Om de e någon som vill att jag ska lägga upp bilder på min stora mage så säg bara till! =)

Juste ja

Juste ni fick ju aldrig se hur fint plutten hade gjort till fiskarna i lördags kväll!



Så fick det bli, inga växter!

JAHA

vakna precis!
Trodde mamma skulle komma vid 1 tiden men nej hon kommer vid 4 ist!
åhh va ska jag göra nu då hela dan?? :(
 Och John måste jobba över också!  Tråk dag!!!


I morgon på dan nån gång ska jag hem och sova hos mamma och pappa!
Eftersom jag och Amanda ska åka till Täby på torsdag!

Men frågan är!!!
Om jag ska åka med mamma hem redan nu idag och följa med pappa och syster på hockey och sen sova där i natt också??

Då blir de sova där 2 nätter själv utan älsklingen och vovven!
Men de kan nog behövas :)

Va tycker ni?

Har jag verkligen en hund?

Min hund tror hon e en katt!  Och de tror fan jag med!

* Hon jagar fåglar
* Hon biter ihjäl svärfars tupp
* Hon fångar Möss


 ja hon e nog en riktig stor katt!

Täby

Ja i dag var vi ju till täby :P
jag köpte bara en stickade klänning eftersom jag ska shoppa loss med Amanda på torsdag, men hitta jätte mycket som jag ville ha idag! så på torsdag blir de många kassar hem (A)





Sen har jag inte hunnit gjort så mycket mer idag! Älsklingen gjorde tunnbrödsrulle till midda så nu e jag proppmätt xD  så nu blir det väl plugga lite till körkortet!!!! :D Jag låg faktiskt vaken till 2 i natt och plugga körkortet :P och såklart skulle jag ju också gå upp 5.30 i morse :O så 3½ timme vart de inatt :P

=/

Nehe, vi fick inte hem nån ny soffa idag! Ska hämta den på fredag ist! :)
Men vi handla iaf nya kuddar till soffan och 3 stora röda hjärtan som jag ska hänga i gardinstångara sen till jul :) jätte fint xD  och så köpte vi en varsin bingolott också :O kors i taket!!! så snart blir de soffan!
Vi var även hem till morbror och hjälpte han lyfta i hans nya madrasser i hans nya säng :)

Nej nu blir det soffan med lite ostar och peppakakor och BINGOLOTTO :P

Hörs i morgon kväll när jag kommer hem från Täbycentrum!

Norrtälje

Vakna av att Camilla ringde kvart i 11 :P för vi ska åka till Täby i morgon, fast jag ska inte köpa nått eftersom jag och Amanda ska dit igen på torsdag :) menmen, iaf nått att göra om dagen :) 

Nu snart ska vi åka till Norrtälje och köpa ny soffa :)  ja, när John väl blir klar :O han ska ju bara göra de och sen bara och bara!!!! :P  Kanske lägger in bilder på nya soffan senare i kväll :)

Hoppas också min mor kommer ikväll så jag kan köra lite och hon kan ta hem alla våra växter vi haft i akvariumet!  John har ju städat där nu så nu e de typ tomt där hos fiskarna :P men den blev fint ;)

Skriver senare<3

24:e

Jag e dunder FÖRSKYLD... åhhh fy så jobbigt!!!!
så idag har vi bara vart ute och eldat upp allt skit vi hade kvar sen gästrummet tex. sängen, tappeter och kartonger från nya sängen! 
sen så  var jag så snäll och bjöd över svärfar på midda här hos oss :P så det blev tacos :)
 sen har älsklingen städat till fiskarna och jag har tittat på tv och kollat en jävla massa bloggar :P shiiit man blir ju som beroende :P hahah 
  ja nu e de bara15 minuer kvar av denna dag :P men som tur e så ställer vi om klockan nu :P så jag kan vara uppe nån timme till eftersom de inte blir natt på en gång ;) hihi  men borde nog sova me min förkylning och min urinvägsinfektion.....  Jag tycker verkligen inte om min penselin, blir jätte trött av dem.. känns ju som man e ny gravid...  bara trött och mår illa!!

Äntligen!!!!!!!!!!!!!

 I dag har jag fått reda på när jag ska göra min UPPKÖRNING xD

äntligenäntligenäntligen!!!!!!!!

Fredag =D

Jag har inte suttit vid datan nu när jag vart hos mamma och pappa!

Torsdag:
Men i tordags iaf så gick jag upp halv 9 ojojo... :) Åkte till Rimbo halv 10 med syrran sen hem igen och vänta tills Amanda slutat skolan halv 1, då åkte vi in till Norrtälje och lämna Petra i skolan hon börja sent! Sen åkte vi 3 till farmor & Farfar vi fika och så tvätta jag Johns täcke och kuddar där i torktumlarn! Sen åkte vi å handla en massa medans vi vänta på tvätten! Jag köpte nya gardiner till både köket och vardagsrummet här hemma! Det blev skit snyggt faktiskt!!! Och nya mattor till vardagsrummet och köket, och en dörrmatta!  Så köpte vi en ny tvättställning oxå! så nu har jag shoppat nytt :P  sen på vägen hem åkte vi till farmor igen och hämta sakerna :P  och när vi kom hem till mamma igen så åt vi bara midda och så hade ju så klart min lilla plutt kommit =D sen efter middan skulle vi ju bara lägga oss å och titta på Robert gustafsson filmen MEN somna :/ typ direkt när filmen kom på, Så vid halv 9 vakna jag igen :/ hade ju missat halva Mammas pojkar ju :/  så kolla på de me mor och syster och sen kolla vi på lyxfällan, medans Jompa fortfarande sov! Sen klockan 23 så gick jag och la mig igen brevid plutten! Han vakna och jag kunde inte somna så vi kolla på film!


Fredag:
Idag gick jag åt frukost halv 10 när mormor kom och fika :) Sen klockan 10 så gick jag och la mig igen med alla hundarna på täcket :P heheh sen vakna jag 11.40 igen.. Då åkte vi till mormor och morfar och fika! Sen hämta Amanda på skolan!  Sen så åkte vi 3 eller 4 för Rinjah var ju oxå med :) Så åkte vi alla hem till mig & Jompa! Mamma hjälpte mig hänga upp nya gardinerna och jag damsög och tvätta golven och damma! Sen så laga vi brokoligratäng och köttbullar till midda! Mamma och Amanda stanna kvar på midda! 
Senare nu i kväll så var jag och älsklingen ner till ICA och köpte godis så nu ikväll så har vi suttit i soffan och myst med massa ljus och godis! Och skrivit ner det vi behöver köpa tills lill tjejen kommer! :)







                                                     

Onsdag

Ja idag så ska vi åka till mor och far och sova där tills på fredag =D För mamma e ledig och jag har ändå inge att göra här om dagarna!  Så vi ska åka dit vid 5, 6 tiden efter älsklingen kommit hem och ätit midda!  och vovven ska med också :P hahah jobbigt!!!!  :P  För hon e ju inte ju inte världens lungnaste när hon leker med Bella och Agda :P menmen

=D Nu e jag glad

 Idag när älsklingen kom hem så fick jag 2KG mandariner :D  åhhh så gott!
Så i kväll när andra avenyn börjar blir det ligga i soffan med filtar och äta mandariner och en tänd brasa så klart xD Kan inte bli bättre!!




Vi får se hur många det finns kvar i morgon (A)

Jag har TRÅKIGT!!!!!!!!!!!

Jag har så tråkigt här hemma om dagarna så jag vet inte va jag ska ta vägen!!!!!!
Rinjah e helt tokig hon har oxå tråkigt och lillbruden bara sparkas!!!! 

 

 Jag vill hem till mamma!

Tråk

fy i natt har jag inte sovit ett dugg sist jag kolla på klockan var hon 4:50 i morse :O hade så ont i ryggen så bara låg och snurra runt runt! Så idag vakna jag kvart över 1!  så var upp och tog fram köttfärsen för i kväll blir de köttfärssås och spagetti!!  sen har jag bara suttit och kollat på tv och vart ute i skogen med hunden så klart :)
Ja juste, Barnmorskan ringde idag också! Och hon kom ju inte med nån bra nyhet iaf! så nu måste jag ner till appoteke direkt när Jompa kommer hem!
Och så måste jag köpa nya mandariner också! för alla e ju slut!!!

Åhh i kväll blir det äntligen Andra avenyn xD  Ja älskart!!!

Vovven

                  Det här e min nej våran lilla hund Rinjah!      
                     
           

                  Hon e 6 månader gammal!               

                                   




                                      

Vårat busfrö =)  Såå söt

Kväll

Jaha.. nu har vi vart och handlat och jag köpte en full påse med 12 mandariner :P tänkte ja jag ska köpa många så jag har tills i morgon och så :) meeen neeej, nu har jag bara nån kvar :/  Får väl köpa mer i morgon :)  Mandariner e verkligen ett MÅSTE HA!!!!! 

Jag har tagit lite bilder på vårt sovrum! 




Men rummet e inte klart än! De ska upp spegel på garderoben och 2 tavlor!



Fin fondväg va?

Måndag IGEN =)

Nya sängen var skön att sova i :)
Tack gode gud att jag kan sova i denna säng utan att få ryggont!! Vakna halv 2 idag, så det märks ju att den e SKÖN!  Men idag iaf så har jag bara legat i sängen och tittat på förlossningskliniken sen var jag ju så klart ut med huden i skogen! fy bubblan vad halt de börjar bli ute :O Dax att ta fram vinter skorna här ute i skogen kanske?? Ska gå upp nu snart och börja laga mat så älsklingen får midda när han kommer hem! Sen måste jag väl slänga in en maskin med tvätt oxå!  Senare i kväll ska vi åka till Norrtälje och handla mat! :)  ska försöka lägga upp lite bilder här på bloggen oxå! så ni får se vårt fina sovrum :) Fast de e inte helt klart än! Ska upp me speglar och gardiner och tavlor!

Nån som vill fixa min blogg?
Den ser ju för jäklig ut just nu!!!

Då var de söndag redan!!

Igår (Lördag) så hann jag aldrig skriva nått här,tyvärr! Men igår så åkte vi till Vallentuna för att fira kusinen! Sen var det bara att fara till Norrtälje för att festa hos Lule (Cristian). Vi käka tacos hos han oxå, de var mums mums!!  John drack inte och INTE jag heller så klart :) men älsklingen drack inte för att vi skulle ju till Uppsala med min familj + morbror idag (Söndag), så John körde! Men vid 9 tiden så var allt folk på plats i Lule´s lilla lägenhet :P heheh vi var 13 stycken i en 1.a :P varmt vart de iaf! Och jag och John var ju dom enda som inte drack :) men det såg bra ut iaf :P heheh ja juste, sen vid 22 tiden så åkte vi till flygis för att jag blev ju så sugen på mandrariner :P Mandariner är verkligen ett MÅSTE ha nu när jag e gravid :P jag fick i mig 9 stycken i lördags :) hehe  Sen vid 1 tiden så kände jag att jag inte alls orkade vara uppe längre! så vi åkte hem till mina kära far-föräldrar och sov :)
Farmor hade bäddat upp bäddsoffan till oss (: Men, eftersom inte jag kan sova på nätterna så sov jag inte ett dugg under den natten hos farmor och farfar! jag bara låg och snurra runt runt och sen upp några gånger oxå för att kissa! Men iaf vid 8 på morgonen så gick farfar & farmor upp så då gick jag också upp! :) vi satt och prata och prata och prata! sen vid 10 tiden väckte jag gubben så vi kunde åka och hämta morbror Kalle, för att senare åka till Edsbro och hämta alla andra :) Så vid 11 åkte mamma, pappa, Amanda, Petra, Marcus, Jag, John och Kalle till IKEA!
John och jag köpte: Sängar, sängram, Madrasser, täcke, 2 kuddar, spegel som jag ska ha på garderoben, skötbord till lillbruden, rullgardin! Sen var vi in till jysk och där köpte vi våra sängmadrasser! Sen så körde vi hem Marcus! och sen handla lite på Coop och Kapphal! sen var det bara att fara hem och bygga upp allt! Och till midda så åkte John och jag till mor för att äta pannkaka och kolla lite på nya Robert gustafsson´s filmen!  Men nu ligger jag/vi iaf i den nya sköna sängen och i det nya fina sovrummet =D e jätte nöjd med allt!!!! Hoppas bara att jag inte får ont i ryggen av den här sängen :/ 


  Hoppas dom ringer i morgon och berättar hur mina prover är!!!

Fredga kväll

Jag sitter och kollar på idol medans Jompa tapetserar en fondvägg i vårt nya sovrum :) det kommer bli skit snyggt!  Jag sitter i soffan med chips skålen brevid mig och såklart på andra sidan sitter hunden och tigger ;) och jag har datan i knät :P Och lillbruden sparkar och har sig! Ikväll så har vi vart till Arninge och köpt golv som vi ska lägga in i vårt sovrum, mamma och Amanda var med oss! vi var även in och handla massa mat och mamma köpte ett par snygga jeans!  :) Men nu börjar John bli klar så, får väl börja bli klar här jag och sen gå och besöka sängen!  Men tycker verkligen inte om att lägga mig :( får bara så ont i ryggen och höfterna när jag ligger i den dära dåliga sängen!!!! Men på söndag blir det en ny säng =D =D    
Godnatt<3

Ja juste, GRATTIS till min kusin Linneá som fyller 17år idag xD

Skaffat blogg eftersom ni tjata så pass ;)

Jaha då var man här på blogg.se då :) Det e ju så många som har tjatat på mig om att de vill veta lite mer om  min graviditets vardag =)